Nieuws

Van Nistelrooij voorzichtig met PSV-spelers: 'Gezondheid staat op één'

Van Nistelrooij voorzichtig met PSV-spelers: 'Gezondheid staat op één'

12-10-2022 16:44

Ruud van Nistelrooij stelt dat er intern alles aan gedaan wordt om blessures te voorkomen. In de competitiewedstrijd tegen SC Heerenveen vielen twee spelers binnen een minuut uit met een spierblessure, wat tot de nodige vraagtekens leidde.

Tegen Heerenveen vielen zowel Yorbe Vertessen als Ismael Saibari in de 42e minuut uit met een spierblessure. Volgens Van Nistelrooij kan het gebeuren, maar moet er intern wel goed naar gekeken worden. "We zijn altijd voorzichtig. We zitten in topsport en dan zoek je grenzen op om maximale prestaties te leveren. Maar de gezondheid van spelers staat op één. Als er signalen zijn dat fysieke problemen of vermoeidheid een rol speelt, dan zullen we dat altijd serieus nemen", aldus Van Nistelrooij op de persconferentie. "Het is een universeel probleem in het voetbal, waarin je ook te maken hebt met de programma’s die in elkaar worden geknutseld door de UEFA en de FIFA. Wij hebben echter alles gedaan wat in onze macht ligt en dan is het uiteindelijk ook een soort van overmacht."

De trainer van PSV keek ook vooruit op de wedstrijd van donderdagavond als de Eindhovenaren het in eigen huis opnemen tegen FC Zürich. Van Nistelrooij stond versteld van de 5-1 overwinning een week eerder in Zwitserland. "Dat maak je niet elke keer mee. De wedstrijd zal zeker heel anders worden dan het eerste duel. Daar bereiden we ons in ieder geval wél goed op voor. Er heeft ook een trainerswissel plaatsgevonden bij de tegenstander. Dan moet je toch kijken wat er gaat veranderen in hoe ze spelen. Maar wij richten ons vooral op onszelf. Het is belangrijk, dat wij zelf goed zijn."