Driessen steunt Nijhuis: ''Geholpen' door een Nederlandse verklikker'

Driessen steunt Nijhuis: ''Geholpen' door een Nederlandse verklikker'

Valentijn Driessen neemt het op voor Bas Nijhuis. De scheidsrechter maakte bekend op eigen initiatief te stoppen met het fluiten van internationale wedstrijden. Driessen weet wat er achter de schermen van het nationale en internationale scheidsrechterskorps speelt.

Begin deze week deed Nijhuis uit de doeken dat zijn televisieoptredens bij De Oranjezomer - de zomerse variant van Veronica Inside - niet in goede aarde vielen bij de UEFA. 'Geholpen' door een Nederlandse verklikker, die bij UEFA-voorman Roberto Rosetti klikte over Nijhuis' televisieoptredens bij De Oranjezomer', schrijft Driessen in zijn column voor De Telegraaf.

Driessen weet dat er in de scheidsrechterswereld wel eens met scheve blikken naar de Nederlandse arbiter wordt gekeken. 'Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond heeft lang niet zo'n hekel aan Nijhuis als soms wordt gesuggereerd. Meer moeite heeft Van Egmond met enkele collega's van Nijhuis, die niet zoals de Tukker recht in zijn gezicht de waarheid durven te zeggen, maar dit via de band spelen', vervolgt hij. 'Het zijn dezelfde arbiters die met jaloerse blikken zien hoe Nijhuis zichzelf weet te vermarkten en met grote regelmaat aanschuift bij het voetbalpraatprogramma Veronica Inside. Zij verkneukelden zich ongetwijfeld bij Nijhuis' uitglijder na Feyenoord-Heracles.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie