Nieuws

El Ahmadi is onder de indruk van Slot en geniet van pensioen: 'Held van Feyenoord'

El Ahmadi is onder de indruk van Slot en geniet van pensioen: 'Held van Feyenoord'

08-10-2022 13:47 Laatste update: 14:13

Karim El Ahmadi kijkt met tevredenheid terug op zijn voetbalcarrière. De voormalig prof is nu werkzaam als analist en is onder de indruk van het verrichte werk van Feyenoord-trainer Arne Slot.

El Ahmadi hing begin dit jaar zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Waar de voormalig middenvelder in het begin nog de neiging had om ergens mee te voetballen als hij aan de zijlijn stond, heeft hij nu zijn pensioen omarmd. "Ik vind het goed zo. Na vier jaar in Saoedi-Arabië was ik klaar om te stoppen. Ik heb een heel mooie carrière gehad. Toen ik klein was had ik de droom om ooit kampioen van Nederland te worden, op het WK te spelen en in de Champions League te spelen. Dat heb ik allemaal bereikt en daarnaast heb ik ook nog mooie jaren gehad in de Premier League (bij Aston Villa, red.), dus al mijn doelstellingen heb ik behaald. Naast het analysewerk dat ik doe, denk ik na over wat ik wil voor de toekomst. Ik wil sowieso in het voetbal blijven", vertelt El Ahmadi aan De Telegraaf.

Zijn eerste periode bij Feyenoord verliep niet zonder slag of stoot. De middenvelder vertrok uiteindelijk in mineur uit Rotterdam. "Ik kwam binnen als grote aankoop. Ze hadden 4,5 miljoen euro voor me betaald en dat was in die tijd veel geld voor een middenvelder. Maar het liep niet met de club en mijn eigen spel was ook niet goed. Dan krijg je al snel het stempel van miskoop. Ik dacht er te gemakkelijk over en was mentaal aan de zwakke kant. Dat kan ik nu wel eerlijk zeggen. Ik presteerde niet optimaal, maar zocht de oorzaak niet bij mezelf, maar wees liever naar de trainer." In zijn laatste periode bij Feyenoord won de 53-voudig Marokkaans international zowel de KNVB beker als het landskampioenschap. "Nu word ik herinnerd als een held van Feyenoord."

Door zijn periodes in Rotterdam heeft Feyenoord een speciale plek in zijn hart. El Ahmadi hoopt daarom ook dat de supporters niet meer zo lang hoeven te wachten op een nieuw kampioenschap. "Het is knap wat Arne Slot doet. Je ziet dat hij heel goed werkt met het team en er verzorgd voetbal van achteruit heeft ingekregen. Ik denk dat de fans niet weer zo lang hoeven te wachten op een kampioenschap als toen. Ik geef Feyenoord met Arne Slot zeker de kans om kampioen te worden, misschien nog niet dit seizoen, maar wel een van de volgende seizoenen."