Poule G: City en Dortmund winnen allebei zeer overtuigend

05-10-2022 22:59 Laatste update: 23:17

Dankzij een dubbelslag van Erling Haaland wist Manchester City vanavond met 5-0 te winnen van FC Kopenhagen. Borussia Dortmund ging in dezelfde poule - en met de jongste Champions League-aanvoerder ooit - makkelijk langs Sevilla: 1-4.

Manchester City - FC Kopenhagen: 5-0

Erling Braut Haaland is ontketend in Manchester. De Noorse superspits scoorde in elf officiële wedstrijden al zeventien (!) keer en wist daar vanavond weer twee doelpunten bij te voegen. In het Etihad Stadium won de ploeg van trainer Pep Guardiola met 5-0 van het kansloze FC Kopenhagen.

Al na zeven minuten was het raak voor City en Haaland. Op aangeven van João Cancelo zette hij The Citizens op voorsprong. Een klein halfuur later verdubbelde hij zijn productie met een goal uit de rebound. Nog voor rust werd het ook 3-0, toen Georgiër Davit Khocholava de bal achter zijn eigen doelman werkte. Riyad Mahrez benutte vlak na rust een penalty en gaf in de slotfase de assist op Julián Álvarez voor de vijfde.

Sevilla - Borussia Dortmund: 1-4

Manchester City was niet de enige ploeg die vanavond op schot was in poule G. Ook Haalands oude werkgever, Borussia Dortmund, ging erop en erover. Met Bellingham (19) als jongste Champions League-aanvoerder ooit won BVB met 1-4 in en tegen Sevilla.

Ook bij deze wedstrijd werd er snel gescoord. Raphaël Guerreiro maakte al na zes minuten de openingstreffer. Lang leek het in de eerste helft bij 0-1 te blijven, maar in de laatste vijf minuten sloeg Dortmund dubbel toe. Bellingham en Adeyemi zetten de Spanjaarden op een vrij onoverbrugbare achterstand. Sevilla kwam echter goed uit de kleedkamer en leek in de naam van Youssef En-Nesyri weer enigszins in de wedstrijd te komen, maar Julian Brandt maakte in de 75e minuut aan alle onzeker een einde.

Met de overwinningen zijn zowel City als Dortmund hard op weg naar de knock-outfase. City staat eerste met negen punten, Dortmund volgt met zes. Sevilla en Kopenhagen staan allebei op één punt.