Hoofdredacteur France Football reageert op kritiek: 'Ik ging voor Lewandowski'

Hoofdredacteur France Football reageert op kritiek: 'Ik ging voor Lewandowski'

01-12-2021 09:59 Laatste update: 11:02
Bundesliga 0 Reacties

France Football-hoofdredacteur Pascal Ferré heeft gereageerd op de kritiek na de uitslag van de Ballon d'Or. Hij sluit niet uit dat Robert Lewandowski alsnog de Ballon d'Or van vorig jaar krijgt.

Er was veel kritiek te horen nadat Lionel Messi er voor de zevende keer met de prestigieuze prijs vandoor ging. Velen vonden dat Lewandowski de prijs had verdiend, na zijn indrukwekkende prestaties van de afgelopen twee jaar. Mogelijk kan Lewandowski de bal van vorig jaar krijgen, zegt Ferré desgevraagd. "Ik vind niet dat we overhaaste beslissingen moeten nemen. We kunnen erover nadenken en moeten tegelijkertijd de geschiedenis van de Ballon d'Or respecteren, die is gebaseerd op stemmingen", zegt Ferré tegen het Duitse Watson.

Ferré gaf zelf aan wel op de Poolse spits te hebben gestemd. "Er zijn 170 juryleden die op Messi hebben gestemd. Ik heb Messi niet op één gezet. Ik ben voor Lewandowski gegaan, maar vind ook dat Messi de Ballon d'Or verdiende", zegt de Fransman. "We kunnen nooit met zekerheid zeggen of Lewandowski vorig jaar de Ballon d'Or gewonnen zou hebben omdat er niet gestemd is. Maar laten we eerlijk te zijn: hij had wel een hele grote kans", voegt Ferré daar nog aan toe.

Messi kreeg een puntenaantal van 613, terwijl Lewandowski bleef steken op een aantal van 580. De nummer drie was Chelsea-middelvelder Jorginho, die 460 punten ontving.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Leo Messi (@leomessi)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie