FC Utrecht wint bij Excelsior, rake kopbal Van de Streek doorslaggevend

02-10-2022 17:20

FC Utrecht heeft zondagmiddag de drie punten meegenomen uit Rotterdam. Door een goal van Sander van de Streek werd het 0-1 bij Excelsior.

Utrecht had het in het begin erg lastig met het sterk voor de dag komende Excelsior. Mike van Duinen, Couhaib Driouech en Kenzo Goudmijn verzuimde de ploeg uit Kralingen op voorsprong te zetten. Daarna nam Utrecht de regie over en via Noaki Maeda waren de Domstedelingen dichtbij de openingstreffer. Ook Bas Dost en Modibo Sagnan werden nog gevaarlijk, maar het was Van de Streek die zijn ploeg in de 31ste minuut op voorsprong kopte.

Dat bleek uiteindelijk de enige treffer van heel de wedstrijd. Na rust was Excelsior nog een aantal keer gevaarlijk, maar de Rotterdammers wisten geen vuist meer te maken. In de slotfase hoopte de Kralingers nog op een penalty, maar de smeekbede werd niet verhoord. Van Duinen kreeg in de blessuretijd ook nog dé mogelijkheid op de 1-1, maar de spits schoot over.

Door de overwinning van staat Utrecht nu zevende in de Eredivisie met twaalf punten. Excelsior staat elfde met negen punten.