Nieuws

Mvogo blikt terug op PSV-tijd: 'Ik had op zijn minst enige eerlijkheid verwacht'

Mvogo blikt terug op PSV-tijd: 'Ik had op zijn minst enige eerlijkheid verwacht'

30-09-2022 19:20 Laatste update: 19:21

Yvon Mvogo kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn periode bij PSV. De Zwitserse doelman kende een mooi eerste jaar, maar belandde in zijn tweede seizoen op de bank in Eindhoven.

Mvogo werd door PSV voor twee jaar gehuurd van RB Leipzig. De doelman startte zijn periode in Eindhoven erg sterk, maar belandde in het tweede jaar op de bank, na de komst van Joël Drommel. "Het eerste jaar in Eindhoven was ongelooflijk mooi", blikt Mvogo terug in een interview met Transfermarkt. "Ik was erg rustig en ik was in staat om de prestaties te leveren waarvan ik wist dat ik ze kon leveren."

Ondanks zijn zelfvertrouwen kwam Mvogo toch op de bank terecht. "Voor mij was dat een klap in mijn gezicht, vooral omdat ik op zijn minst enige eerlijkheid had verwacht. Ik heb nooit geweten waarom ik op de bank zat, ondanks verschillende verzoeken van me."

Nadat Drommel een aantal wedstrijden op rij een erg onzekere indruk maakte, kreeg Mvogo tegen AZ weer een basisplek toegewezen.. "Ik was gemotiveerd, ik wilde een reactie laten zien na zo lang op de bank te hebben gezeten en dan maak ik een grote fout. Ook daar is geen verklaring voor. Op dat moment denk je gewoon waarom nu?"

Mvogo verkaste deze zomer uit Eindhoven en is momenteel actief bij FC Lorient. De Zwitser is daar de eerste keus en staat met zijn ploeg derde in de Ligue 1.