Nieuws

Van de Ven over De Ligt: 'Nog steeds mijn voorbeeld, maar het wordt nu wel anders'

Van de Ven over De Ligt: 'Nog steeds mijn voorbeeld, maar het wordt nu wel anders'

28-09-2022 10:52

Matthijs de Ligt is het grote voorbeeld van Mickey van de Ven. De Nederlandse centrumverdediger hoopt op een soortgelijke carrière als zijn landgenoot, die ook actief is in de Bundesliga.

"De Ligt was altijd mijn grote voorbeeld. Hoe hij zich zo jong al staande hield op zo’n hoog niveau en hoe hij zijn carrière aanpakt, is gewoon heel knap", zegt Van de Ven tegenover Voetbal International. "Hij is nog steeds wel mijn voorbeeld, maar het wordt nu wel anders. Laatst speelden we voor het eerst tegen elkaar, toen hebben we nog even een praatje gemaakt over het wennen in Duitsland. Bij hem zaten ze heel erg op zijn fitheid en was het: trainen, trainen, trainen. Dat herkende ik wel, haha. Toen ik naar Duitsland kwam, moest ik ook aan de bak. Ik had met Mark van Bommel natuurlijk eerst nog een trainer met Nederlandse invloeden, maar nu is het echt alleen maar vol gas geven."

De Ligt mocht op jonge leeftijd al zijn debuut maken in het Nederlands elftal, iets wat voor Van de Ven niet vanzelfsprekend is. "Nee, daar heb ik eigenlijk niet eens over nagedacht. Vorig jaar ben ik bij Wolfsburg natuurlijk weinig in actie gekomen. Dit seizoen heb ik wél elke minuut gespeeld die ik kon spelen", aldus de centrumverdediger van Wolfsburg. "Dat is mooi, maar dan verwacht je niet gelijk een oproep voor het Nederlands elftal. Verwachten is iets anders dan hopen, dat klopt. Hopen doe je natuurlijk altijd, maar ik hield er nu echt geen rekening mee. Ik ben blij om bij Jong Oranje te zijn, dit is een leuke groep met een hoog niveau."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!