Brazilië legt Tunesië op de slachtbank en gaat met goed gevoel richting Qatar

27-09-2022 23:10

Brazilië heeft voor de zevende keer op rij gewonnen. Neymar en consorten legden dinsdagavond in het Parc des Princes Tunesië op de slachtbank, de Brazilianen wonnen met 5-1. Het oefenduel werd ontsierd door een racistisch incident.

Brazilië begon soeverein aan het treffen met Tunesië. In de elfde minuut kwamen De Goddelijke Kanaries al op voorsprong dankzij een treffer Raphinha. Zeven minuten na de openingstreffer kwam Tunesië langszij via een kopbal van Montassar Talbi. De WK-ganger kon niet lang van de gelijkmaker genieten, één minuut later schoot Richarlison namelijk de 2-1 tegen de touwen. Het derde doelpunt van de wedstrijd werd gevolgd met een pijnlijk moment, de spits van Tottenham Hotspur kreeg een banaan naar zich toe gegooid. Hij was hier zichtbaar niet van gediend.

Ondanks het racistische incident, lieten de Brazilianen zich niet uit de wedstrijd halen. Nog voor rust kwamen Brazilië via Neymar en wederom Raphinha op een 4-1 voorsprong. Kort voor rust kreeg Dylan Bronn een directe rode kaart kreeg voor een harde charge op Neymar. Tegen tien man deden de Brazilianen het in de tweede helft iets rustiger aan. Invaller Pedro maakte er een kwartier voor tijd nog 5-1 van. Antony speelde dinsdagavond ruim 25 minuten mee. De ploeg van bondscoach Tite lijkt klaar voor het WK in Qatar, dat op 24 november begint met een wedstrijd tegen Servië.