Vitesse en Sparta spelen doelpuntrijk gelijk: hattrick voor Baden Frederiksen

21-09-2022 16:24

Sparta en Vitesse hebben in een doelpuntrijk oefenduel gelijkgespeeld met 3-3. De ploeg van Maurice Steijn gaf een 0-2 voorsprong uit handen en leek vervolgens lange tijd op weg naar een nederlaag.

Een doelpunt van Patrick Brouwers zorgde ervoor dat beide ploegen met een 0-1 stand de kleedkamers opzochten. Vijf minuten na rust verdubbelde Mario Engels de marge voor Sparta. Daardoor leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Kasteelheren, totdat Nikolai Baden Frederiksen het op zijn heupen kreeg.

De Vitesse-spits liet in een tijdbestek van slechts tien minuten een hattrick aantekenen. Daardoor leken de Arnhemmers - met de door VfL Bochum begeerde Thomas Letsch nog altijd op de bank - binnen een mum van tijd de zege te grijpen, maar Brouwer besliste met zijn tweede treffer van de middag anders. Uit een voorzet van Aaron Meijers scoorde hij op fraaie wijze met een knal in de bovenhoek. Daarmee zorgde hij voor de 3-3 eindstand.