Nieuws

Eisenpakket Messi bij Barcelona uitgelekt: 'Salarisverhoging bij rentestijging'

Eisenpakket Messi bij Barcelona uitgelekt: 'Salarisverhoging bij rentestijging'

21-09-2022 12:27
0

Lionel Messi vertrok vorig jaar met tranen in zijn ogen bij zijn geliefde club FC Barcelona. EL Mundo heeft na zijn transfer naar Paris Saint-Germain inzage gekregen in de contracteisen van Messi in onderhandeling met de Catalaanse club.

Messi vertrok afgelopen seizoen transfervrij bij Barcelona en tekende een contract in de Franse hoofdstad. Een jaar eerder probeerden de Catalanen het contract van de sterspeler nog te verlengen. El Mundo kreeg inzicht in het mailcontact tussen Jorgde Messi, de vader van Lionel Messi, en voormalig Barcelona-preses Josep Maria Bartomeu.

Bartomeu sprak tegen Jorge Messi over de perfecte deal tussen beide kampen. In deze deal zou onder andere staan dat het contract van de Argentijn ieder jaar automatisch werd verlengd als de sterspeler niet voor 30 april aangaf te willen vertrekken. Daarnaast had Messi nog een aantal verzoeken. Zo zou de familie een privébox willen in Camp Nou en een privévlucht tijdens de kerstdagen voor de gehele familie. Hoewel de Catalanen hier welwillend tegenover stonden werd het eisenpakket door de advocaten verder aangevuld.

Onder andere een rente van drie procent op de uitgestelde betalingen ten tijde van de coronapandemie; een hoger salaris bij belastingverhoging, geen transferclausule van 700 miljoen, maar 10 duizend euro, Een nieuw contract tot 2023 met mogelijkheid tot eenzijdige verlenging voor Messi en een tekenbonus van tien miljoen euro maakte deel uit van dit eisenpakket.

Bartomeu liet weten niet akkoord te gaan met het voorstel. Mede door de coronapandemie was het financieel onhaalbaar om te voldoen aan de eisen van Messi. Uiteindelijk tekende de Argentijnse vedette een megacontract in Parijs.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie