Nieuws

Mourinho ziet schwalbes als enige optie: 'Dan gedragen we ons maar als clowns'

Mourinho ziet schwalbes als enige optie: 'Dan gedragen we ons maar als clowns'

19-09-2022 11:26

AS Roma-trainer José Mourinho gaat zijn spelers adviseren zich te laten vallen om strafschoppen te versieren. De excentrieke trainer is woedend na de nederlaag tegen Atalanta Bergamo. De oefenmeester werd tijdens het duel met een rode kaart weggestuurd na aanmerkingen op de arbitrage. 

Mourinho werd na een klein uur weggestuurd nadat hij met wilde armgebaren het veld op kwam rennen. De Portugees kon niet geloven dat scheidsrechter Daniele Chiffi geen strafschop gaf aan I Giallorossi. Na afloop van het duel was Mourinho ziedend. "Ik heb na de wedstrijd geprobeerd met Chiffi te praten. Als een scheidsrechter me vertelt dat het nooit een penalty kan zijn als een speler niet valt, dan ga ik tegen mijn spelers zeggen dat ze voortaan moeten vallen", stelt Mourinho achteraf op het persmoment, opgetekend door La Gazzetta dello Sport

De oefenmeester neemt na het besluit van Chiffi geen blad voor de mond. "De scheidsrechter kan nog steeds een penalty geven als de speler eerst probeert door te gaan. Ik wil de best mogelijke trainer zijn. Maar als we ons als clowns moeten gaan gedragen en net moeten doen alsof we in het zwembad zijn om een penalty te krijgen, dan ga ik de training daarop aanpassen", besluit Mourinho op cynische toon.