RKC komt pas laat op stoom en werkt aan doelsaldo tegen negen man van Cambuur

17-09-2022 21:53 Laatste update: 22:03

RKC Waalwijk heeft zaterdag in een vrij bizar duel met 5-1 gewonnen van SC Cambuur. De Friezen moesten al 45 minuten spelen met negen man verder. Ondanks het ruime overtal wist de ploeg van trainer Joseph Oosting pas laat voor de overwinning te zorgen.

Over de eerste helft van RKC - Cambuur zal nog lang worden nagepraat. Na acht minuten spelen kreeg Cambuur-middenvelder Mees Hoedemakers de eerste rode kaart van de avond. Ondanks dat kwamen de Friezen even later nog wel op voorsprong door een treffer van Jamie Jacobs.

Diezelfde Jacobs beging even later een overtreding, waarna de bal op de stip ging. Cambuur-trainer Henk de Jong was het totaal niet eens met de beslissing van scheidsrechter Sander van Eijk, en liet dat merken. Ook hij kreeg daarvoor een rode kaart. De penalty werd benut door Michiel Kramer, waarna in de slotfase van de eerste helft ook Alex Bangura, de aanvoerder van de Friezen, de rode kaart kreeg na een forse overtreding.

Na de enerverende eerste helft ging RKC met liefst twee spelers meer op zoek naar de voorsprong. Daar had het nog wel ruim een halfuur voor nodig. Pas in de 77e minuut kon het Mandemakers Stadion opgelucht adem halen. Cambuur-verdediger Marco Tol werkte de bal in eigen doel na een voorzet vanaf links.

RKC, dat daarna de smaak te pakken had, kwam in de 82e minuut via een fraai doelpunt van Zakaria Bakkali op 3-1. In de 86e minuut werd het door een mooie knal van Iliass Bel Hassani 4-1, waarna Michiel Kramer met zijn tweede van de avond voor de genadeklap zorgde. Door de overwinning van RKC staan Oosting en Co. nu op de negende plek. Cambuur is afgezakt naar plek zestien.