Nieuws

Te Wierik reflecteert in beladen penaltydiscussie: 'Het is ook dom van mij'

Te Wierik reflecteert in beladen penaltydiscussie: 'Het is ook dom van mij'

17-09-2022 19:52 Laatste update: 19:53

Mike te Wierik is de schlemiel na de teleurstellende nederlaag van FC Groningen op bezoek bij Sparta Rotterdam. De verdediger kwam wild in aan de zijkant van het strafschopgebied, waarna Danny Makkelie resoluut naar de stip wees. 

Het besluit van Makkelie was opvallend te noemen, vooral omdat de VAR de arbiter naar de kant riep. Makkelie besloot echter bij zijn eerste ingeving te blijven. Te Wierik is het oneens met het besluit van Makkelie, maar legt de schuld ook bij zichzelf. "Ik moet niet glijden, daar begint het mee. Daarmee geef ik de spits ook een kans om te springen en te vallen. Ik moet het dus bij mezelf zoeken, ook al raak ik hem niet eens."

Op de beelden is te zien dat Te Wierik zijn tegenstander niet raakt. Desondanks vond Makkelie de ingreep van Te Wierik zwaar genoeg voor een strafschop. "De scheids zei dat de VAR hetzelfde vertelde als ik: dat die spits er overheen sprong. Hij vond alleen dat ik te wild in kwam, waardoor ik hem vol kan raken. Ja, dat is dan moeilijk te accepteren. Maar het is ook dom van mij", besluit Te Wierik.