Opstellingen

Memphis en De Jong starten bij Barcelona tegen hekkensluiter Elche

Memphis en De Jong starten bij Barcelona tegen hekkensluiter Elche

17-09-2022 15:16

FC Barcelona treedt zaterdag tegen hekkensluiter Elche op en trainer Xavi heeft plek ingeruimd voor Memphis Depay en Frenkie de Jong. Memphis start op de linksbuitenpositie zodat Robert Lewandowski in de spits kan staan. 

Memphis was dinsdag nog de klos en zat de volledige wedstrijd op de bank in het Champions League-duel met Bayern München. De Jong viel na een uur spelen in. Aanvankelijk zag de kans op speeltijd er slecht uit voor zowel Memphis en De Jong, maar Xavi geeft de twee Nederlanders dus wel de kans zich te laten zien. Dat is voor bondscoach Louis van Gaal ook zeer welkom nieuws met het oog op de Nations League-wedstrijden en het WK in november. 

De Jong staat op het middenveld met Franck Kessié en Pedri, terwijl Memphis met Ousmane Dembélé op de flanken staat. Lewandowski is de vaste spits. Barcelona doet het goed in La Liga en staat tweede achter Real Madrid met dertien punten uit vijf wedstrijden. Elche staat op de laatste plek met slechts één punt. 

De opstelling van FC Barcelona: Ter Stegen; Araujo, Koundé, Garcia, Balde; Kessie, De Jong, Pedri; Dembélé, Lewandowski en Memphis