Opinie

'Ik denk dat Tannane gewoon een beetje een irritante jongen is bij Vitesse'

'Ik denk dat Tannane gewoon een beetje een irritante jongen is bij Vitesse'

05-10-2021 17:26

Wim Kieft denkt dat Oussama Tannane een slecht zelfbeeld heeft. De analist en gewezen Oranje-international is verbaasd over het feit dat de aanvallende middenvelder van Vitesse niet begrijpt waarom hij door zijn trainer uit de selectie is gezet.

Thomas Letsch besloot daags voor het Conference League-treffen met Stade Rennais om Tannane vanwege ‘motivatieproblemen’ uit de selectie van de Arnhemmers te zetten. De Marokkaan reageerde daar in een interview op door te zeggen dat hij die beslissing niet begreep. “Ik denk dat Tannane gewoon een beetje een irritante jongen is”, zegt Kieft bij Veronica Inside. “Het kan niet om z’n voetbalkwaliteiten gaan.”

Kieft denkt dat Tannane bij zichzelf te rade moet gaan. “Hij is één van de meest getalenteerde spelers van Vitesse en als hij elke week zijn best doet, gaat geen trainer hem niet opstellen. Dan kan hij ook nog eens een bepaald gedragje hebben en daar zullen ze allemaal wel mee omgaan. Maar dit is ook wel een jongen die een vrij slecht zelfbeeld heeft. Kennelijk is hij zich er niet van bewust waarom ze hem zo irritant vinden.”