Breaking news

Groot nieuws uit Engeland: Tuchel op straat gezet door Chelsea

Groot nieuws uit Engeland: Tuchel op straat gezet door Chelsea

07-09-2022 11:06 Laatste update: 11:09
4

Chelsea heeft besloten de samenwerking met manager Thomas Tuchel voortijdig te beëindigen. De Duitser wordt verantwoordelijk gehouden voor de matige resultaten van de laatste tijd. Dinsdag ging het Champions League-duel met Dinamo Zagreb nog pijnlijk verloren: 1-0. 

De nederlaag in Kroatië bleek de druppel die de emmer deed overlopen. Via de officiële kanalen maken The Blues bekend dat beide partijen uit elkaar zijn gegaan. Tuchel wordt bedankt voor zijn bewezen diensten. Onder zijn leiding werd in zijn eerste seizoen - waarin hij halverwege aantrad - direct de Champions League gewonnen. 

'Thomas zal altijd een plek hebben in de geschiedenis van Chelsea. Aangezien de nieuwe eigenaren inmiddels honderd dagen bezig zijn sinds de overname van de club, gelooft Chelsea dat dit het juiste moment is om deze beslissing te maken', schrijven de Londenaren in het persbericht. De focus ligt nu op het aanstellen van een nieuwe manager. Voorlopig nemen de assistenten van de ontslagen Tuchel de honneurs waar. 

Na Domenico Tedesco (RB Leipzig) is Tuchel de tweede oefenmeester van een topclub die woensdag de wacht wordt aangezegd. In de Premier League leed Chelsea tot dusver al achter verliespunten. Daardoor bedraagt de achterstand op koploper Arsenal vijf punten.