Nieuws

Twente maakt jaarcijfers bekend: omzet keldert door lege Grolsch Veste

Twente maakt jaarcijfers bekend: omzet keldert door lege Grolsch Veste

05-10-2021 15:38

De coronacrisis is FC Twente niet in de koude kleren gaan zitten. De Tukkers leden over het vorige seizoen een verlies van 1,7 miljoen euro, zo blijkt uit de jaarcijfers die dinsdag bekend zijn gemaakt.

Twente realiseerde over het seizoen 2020/2021 een omzet van 18,3 miljoen euro, liefst 7,3 miljoen minder dan een jaar eerder. Doordat De Grolsch Veste leeg bleef, daalden de inkomsten uit wedstrijdrecettes met 5,4 miljoen en ook de inkomsten uit de catering namen met vier miljoen flink af. Het omzetverlies werd nog beperkt dankzij de NOW-gelden van de overheid (5,1 miljoen) en supporters en sponsoren die afzagen van compensatie (2,3 miljoen).

Daarnaast sneed Twente in de kosten, die met 5,7 miljoen daalden tot 20,4 miljoen. Het verlagen van het spelersbudget en een reorganisatie lieten de personeelskosten met 2,8 miljoen dalen. Het resulteert al met al in een operationeel bedrijfsresultaat van € 2,1 miljoen negatief, maar de club wist het verlies verder te beperken door de transfers van oud-spelers als Hakim Ziyech, Joachim Andersen en Quincy Promes. Zij leverden een half miljoen op. De transfers van Joël Drommel en Queensy Menig zijn nog niet in de cijfers opgenomen.

Twente stelt dat ondanks het verlies van 1,7 miljoen de financiële positie van de club op niveau blijft. Het eigen vermogen bedraagt 12,4 miljoen. De club verwacht voor dit boekjaar een negatief bedrijfsresultaat van één miljoen euro, al kan dit iets gunstiger uitvallen nu het stadion weer volstroomt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!