Nieuws

De Jong en Memphis op de bank: 'Natuurlijk maak ik me zorgen, ik denk Louis ook'

De Jong en Memphis op de bank: 'Natuurlijk maak ik me zorgen, ik denk Louis ook'

04-09-2022 08:24

Ruud Gullit heeft zijn zorgen geuit over de situatie rondom Memphis Depay en Frenkie de Jong. De Barcelona-spelers zijn ontzettend belangrijk voor het Nederlands elftal, maar hebben op dit moment beide een reserverol. Een WK zonder wedstrijd ritme dreigt nu het geval te gaan worden.  

Barça won zaterdagavond met 0-3 van Sevilla met Depay en De Jong op de bank. Laatstgenoemde mocht nog een half uur invallen, maar voor de aanvaller bleef het bij negentig minuten toekijken vanaf de zijlijn.

"Natuurlijk maak ik me zorgen. Ik denk Louis van Gaal ook. Dit zijn twee belangrijkste pijlers. Depay is een vaste kracht en scoort aan de lopende band. Daar kan je altijd op bouwen. De Jong is ook een hele belangrijke speler. Die speelt ook niet. Je bent je ritme kwijt. Of je dat kan oppakken door niet wekelijks te spelen. Dat moet je maar afwachten", aldus de voormalig prof bij Ziggo Sport.

Het WK komt met de dag dichter bij. Op 21 november speelt Oranje de eerste groepswedstrijd tegen Senegal. In aanloop naar het toernooi wordt er eerst nog voor de Nations League gespeeld. Polen en België zijn daarin de tegenstanders.