Wedstrijdverslag

Brazilianen helpen Real Madrid langs Betis: koppositie in La Liga verstevigd

Brazilianen helpen Real Madrid langs Betis: koppositie in La Liga verstevigd

03-09-2022 18:45

Real Madrid heeft zijn foutloze status in La Liga behouden. De Koninklijke won met 2-1 van Real Betis en behoud daarmee de koppositie in Spanje.

De openingsfase van het duel was voor de bezoekers. Toch was het Real dat al snel tegen de verhouding in op voorsprong kwam. David Alaba stak Vinícius Júnior weg met een lange bal over de verdediging, die ijzig koud bleef toen hij oog-in-oog kwam met Rui Silva.

Vlak na de openingstreffer was het Betis dat snel met een antwoord kwam. Ex-Real-middenvelder Sergio Canales nam de gelijkmaker voor zijn rekening. De middenvelder klopte Thibaut Courtois na een aanval die voortvloeide na een snel genomen ingooi. Dat was het sein voor Real om de druk wat op te voeren, maar tot scoren kwam de grootmacht nog niet voor rust.

In het tweede bedrijf was dat wel het geval. Na ruim een uur spelen was het Rodrygo die Silva wist te passeren. Na een goede bal van Carvajal werd hij op een kleine afstand van de goal gezet. De Braziliaan wist net als zijn maat Viní tot scoren te komen. Even later was hij bijna goed voor zijn tweede treffer, maar de paal stond hem in de weg.