Alisson en Pickford blinken uit tijdens Merseyside derby zonder doelpunten

03-09-2022 15:20 Laatste update: 15:46

Everton en Liverpool zijn er zaterdagmiddag niet in geslaagd om tot score te komen. De Merseyside derby eindigde in dezelfde stand als waar de wedstrijd mee werd begonnen: 0-0.

In de eerste helft was er sprake van een hoge intensiteit waarin het spel op en neer ging, wat zich vrijwel de hele wedstrijd voortzette. Tot grote kansen kwam het in het eerste bedrijf nog niet echt, tot vlak voor rust. Liverpool raakte binnen tien seconden twee keer het aluminium. Eerst was het Darwin Nuñéz die na een heerlijke aanname de lat raakte, waarna Luis Diaz zijn geplaatste schot op de binnenkant van de paal zag belanden.

Na de rust volgde eigenlijk hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. In het eerste deel van de tweede ging het wederom op en neer, totdat Everton op een gegeven moment de overhand nam. Dat startschot werd gegeven na een snelle counter, die goed werd uitgespeeld. Helaas voor The Toffees wist Neal Maupay de uitgelezen mogelijkheid niet te benutten.

Enkele minuten later leek het dan wel raak voor de blauwen. Conor Coady liet Goodison Park ontploffen nadat hij van dicht bij de bal in het doel wist te werken. Helaas voor hem deed hij dit vanuit buitenspel positie, waardoor het feest niet doorging.

In de laatste deel van de wedstrijd bleven de kansen zich opstapelen. Namens Everton vond Dwight McNeil met een geplaatst schot op prachtige wijze de verre hoek, maar de uitblinkende Alisson Becker tikte de bal uit de kruising. Het slotakkoord was er voor Liverpool. Nadat Mohamed Salah de bal met de buitenkant bij de ingevallen Roberto Firmino kreeg, vond hij Jordan Pickford op zijn pad. In de dying seconds van de wedstrijd leek de Egyptenaar alsnog voor de winnende treffer te zorgen, maar hij raakte de paal.

Voor Liverpool is het de derde keer dat er dit seizoen gelijk wordt gespeeld, voor Everton zelfs de vierde keer.