Transfernieuws

Update: Barcelona presenteert Bellerin als opvolger van naar Milan vertrokken Dest

Update: Barcelona presenteert Bellerin als opvolger van naar Milan vertrokken Dest

02-09-2022 00:20 Laatste update: 00:33

Hector Bellerin gaat het komende seizoen zeer waarschijnlijk voor FC Barcelona uitkomen. Arsenal en Barça hebben een akkoord bereikt over de 27-jarige Spanjaard en de Catalanen wachten de goedkeuring van La Liga af. 

Dat meldt The Athletic. Bellerin speelde in de jeugd al bij Barcelona, maar was de afgelopen tien jaar actief bij The Gunners. De rechtsback was meerdere jaren de vaste rechtsback van de Londense club en stond vooral bekend om zijn explosiviteit en hoge snelheid. Arsenal behoudt een doorverkooppercentage van 25 procent wanneer het afscheid neemt van de speler. 

Bellerin kon de laatste tijd niet meer op speeltijd rekenen onder Mikel Arteta, die liever Ben White en Takehiro Tomiyasu rechts in de verdediging zet. Ondanks zijn bak aan ervaring is Bellerin pas 27 jaar oud en heeft Barcelona besloten de rechtsback naar Camp Nou te halen. Tegelijkertijd neemt Barça afscheid van een andere rechtsback: voormalig Ajacied Sergiño Dest verruilt Barcelona voor een avontuur bij AC Milan. 

Update: Barcelona heeft Bellerin gepresenteerd als opvolger van de naar AC Milan vertrokken Dest. De Spanjaard komt transfervrij over van Real Betis en keert terug op het oude nest. De rechtsback speelde in de jeugd van de Catalanen. De back tekent tot medio 2023.