Transfernieuws

'Kans Ajax-rentree Ziyech wordt kleiner, Hudson-Odoi verlaat Chelsea op huurbasis'

'Kans Ajax-rentree Ziyech wordt kleiner, Hudson-Odoi verlaat Chelsea op huurbasis'

29-08-2022 13:47

Callum Hudson-Odoi vertrekt tijdelijk bij Chelsea, meldt Fabrizio Romano. De rechtsbuiten gaat op huurbasis aan de slag bij Bayer Leverkusen. Het maakt de kans op een rentree van Hakim Ziyech bij Ajax weer wat kleiner.

Hudson-Odoi vertrekt maandagmiddag naar Duitsland om daar een medische keuring te ondergaan. Daarna zal de buitenspeler een contract ondertekenen bij Bayer Leverkusen. Hudson-Odoi zal voor één jaar op huurbasis uitkomen voor de Bundesliga-grootmacht. Volgens de doorgaans goed ingevoerde Romano ligt het papierwerk al klaar en is de deal in kannen en kruiken.

De jeugdexponent van Chelsea kwam tot op heden tot 126 duels voor de Londense grootmacht. Daarin scoorde Hudson-Odoi zestien goals en gaf hij 22 assists. Met Chelsea won Hudson-Odoi onder meer de Champions League, de Europa League en de FIFA Club World Cup.

Twee jaar terug werd Hudson-Odoi ook al in verband gebracht met een overgang naar de Bundesliga. Destijds was Bayern München bereid rond de veertig miljoen euro te betalen voor de 21-jarige aanvaller.

Het vertrek van Hudson-Odoi zal niet goed worden ontvangen bij de Ajax-fans. Het maakt de kans op een overgang van Ziyech naar de Amsterdammers een stuk kleiner. Ziyech zou bij Ajax in beeld zijn als opvolger van de naar Manchester United vertrekkende Antony.