Transfernieuws

Blick: Ten Hag niet langer overtuigd van De Gea en kijkt naar ervaren concurrent

Blick: Ten Hag niet langer overtuigd van De Gea en kijkt naar ervaren concurrent

17-08-2022 14:31 Laatste update: 14:39
1

Erik ten Hag is gaan twijfelen over de kwaliteiten van David de Gea, meldt het Zwitserse Blick. De Spaanse doelman blunderde tot twee keer toe gigantisch in de afstraffing tegen Brentford (4-0). Yann Sommer geldt als optie om de concurrentiestrijd met De Gea aan te gaan.

De Zwitserse keeper staat nu nog onder contract bij Borussia Mönchengladbach. Zijn verbintenis bij de Duitse club verloopt volgend jaar, waardoor de hoofdprijs niet betaald hoeft te worden voor de 33-jarige aanvoerder. Eerder werd OGC Nice genoemd als potentiële bestemming, maar de Fransen gingen met Kasper Schmeichel aan de haal.

Bij United moet Sommer met De Gea uitmaken wie de eerste keeper wordt onder Ten Hag. De Spaanse keeper speelt al sinds 2011 voor The Mancunians en is vrijwel altijd onbetwist geweest. Tot dusver werkte De Gea liefst 489 officiële duels af namens de Engelse grootmacht.

Onlangs besprak Sommer zijn toekomstplannen met BILD. "Ik voer momenteel zeer open gesprekken met de club", tekende de boulevardkrant op. "Ik geef toe dat het me veel tijd heeft gekost om het afgelopen seizoen te verwerken en na te denken over alles wat er is gebeurd. Iedereen was ontevreden, er was veel kritiek." Over zijn inzet liet Sommer geen enkele twijfel bestaan. "Wat ik heel duidelijk kan zeggen is: zolang ik hier ben, geef ik honderd procent."