Opinie

Voormalig publiekslieveling voorspelt: 'PSV gaat in een storm terechtkomen'

Voormalig publiekslieveling voorspelt: 'PSV gaat in een storm terechtkomen'

16-08-2022 13:24

Jan Vennegoor of Hesselink leeft vol goede moed toe naar de dubbele confrontatie tussen PSV en Rangers FC. De oud-aanvaller van onder meer aartsrivaal Celtic en de Eindhovenaren verwacht dat de mannen van Ruud van Nistelrooij in 'een storm' terecht gaan komen.

Op een volgepakt Ibrox vindt dinsdag om 21.00 uur de eerste ontmoeting plaats tussen PSV en Rangers. "De spelers gaan het beleven", zegt Vennegoor of Hesselink bij PSV TV. "Ze gaan aan het begin in een storm terechtkomen. Het zal ff wennen zijn." Vervolgens wordt de voormalig gevraagd waar hij precies op doelt. "Ik bedoel geluid, een orkaan van geluid. Daar zijn Schotten heel goed in, vooral op dit soort speciale avonden. Zij kunnen iets oproepen bij zichzelf, waardoor de sfeer heel speciaal wordt."

Vervolgens maakt Vennegoor of Hesselink een bruggetje naar het duel met AS Monaco (3-2 zege) van vorige week. "Dat hadden wij vorige week ook. Dat je het kan proeven. Dat kunnen zij zo goed creëren tijdens Europese wedstrijden. Daardoor kun je boven jezelf uitstijgen. Wij moeten de storm gaan temmen. Het momentum is daar. We hebben nu twee wedstrijden en er zit verder niets tussen. Je ziet hoe het leeft in de club en in de ploeg. Ik heb er een erg goed gevoel over. Ik ben heel positief: 0-1."