Transfernieuws

'Voormalig VVV-topscorer in de belangstelling van Premier League-clubs'

'Voormalig VVV-topscorer in de belangstelling van Premier League-clubs'

16-08-2022 06:57

Georgios Giakoumakis maakt in het Celtic-shirt indruk in zowel Schotland als het buitenland met zijn goals. Volgens Fabrizio Romano hebben de prestaties van de Griek hem interesse uit de Premier League opgeleverd.

Giakoumakis groeide in het seizoen 2020/21 uit tot revelatie van de Eredivisie. De 27-jarige spits scoorde maar liefst 26 keer voor degradant VVV-Venlo in dertig wedstrijden. Die doelpuntendrift bleef ook Celtic niet opgemerkt. Er werd 2,5 miljoen euro betaald voor de international.

Na een wat weifelende start heeft Giakoumakis de smaak te pakken. Celtic is echter niet van plan de smaakmaker te verkopen en heeft aangegeven aan de geïnteresseerde clubs de aanvaller niet te willen verkopen. 'Hij is ontastbaar', meldt Fabrizio Romano op Twitter. De rechtspoot zou de houding van zijn werkgever begrijpen: Giakoumakis is gelukkig bij The Bhoys.

Na een wat weifelende start kwam de doelpuntenproductie van Giakoumakis op gang. In zijn eerste seizoen kwam hij tot 29 duels over alle competities en zeventien doelpunten. Door een knieblessure speelde hij niet meer wedstrijden. Dit seizoen kwam Giakoumakis tot dusverre drie wedstrijden verdeeld over 67 minuten. Daarin scoorde hij één keer.