Nieuws

'Clubs delen complimenten uit aan KNVB na call, PSV blijft vol onbegrip achter'

'Clubs delen complimenten uit aan KNVB na call, PSV blijft vol onbegrip achter'

16-11-2021 19:55

Volgens Voetbal International hebben vrijwel alle clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie begrip voor het feit dat de competities niet stilgelegd worden. Alleen PSV zou ontevreden zijn achtergebleven na de videocall die de KNVB dinsdag organiseerde.

Het betaald voetbal wordt niet onderbroken door het verbod op fans in de stadions, was dinsdag de conclusie na de videocall. Het is niet de eerste keer dat de KNVB een dusdanige meeting organiseerde door de coronamaatregelen. In het verleden waren de clubs niet blij met de aanpak van de bond, maar dat is volgens VI nu anders: veel aanwezigen deelden complimenten uit aan de KNVB, dat haar huiswerk naar verluidt op orde had.

Verschillende directeuren van clubs kwamen tijdens de call aan het woord. Zo ook Toon Gerbrands van PSV, die pleitte voor het stilleggen van de competities. Veel clubs plaatsten echter vraagtekens bij het verzoek van de PSV-directeur, omdat het sportieve aspect mogelijk ook meeweegt voor de Eindhovenaren. De nummer twee van de Eredivisie kampt nu namelijk met een blessuregolf. Er was echter ook begrip voor de standpunten van Gerbrands.

Uit onderzoek van de KNVB is gebleken dat het hervatten van de competities bijna onmogelijk is. Vrijwel alle clubs hadden begrip voor de aanpak van de bond, behalve PSV. De leiding van de club bleef naar verluidt 'vol onbegrip' achter.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!