Transfernieuws

Kou lijkt uit de lucht: Bosz bombardeert sterspeler tot aanvoerder bij Lyon

Kou lijkt uit de lucht: Bosz bombardeert sterspeler tot aanvoerder bij Lyon

03-08-2022 11:34 Laatste update: 13:02

De kou tussen Peter Bosz en topaanwinst Alexandre Lacazette lijkt alweer uit de lucht. De Olympique Lyon-trainer heeft de spits tot aanvoerder gebombardeerd. Lacazette kwam deze transferperiode op transfervrije basis over van Arsenal.

Dat maakt de oefenmeester bekend op een persconferentie. "Hij is niet bang om dingen te zeggen", steekt Bosz van wal op het persmoment. Eerder zou de steraanvaller en de coach overhoop hebben gelegen door de tactische keuzes die de Nederlander maakte. De spelersgroep zou zich achter de Fransman hebben geschaard. "Hij is een natuurlijke leider."

Net als Lacazette keerde ook Corentin Tolisso deze zomer bij Les Gones terug op bekend terrein. Eerder speelden de twee internationals al samen bij Lyon. Hij is benoemd tot vice-captain. Na een teleurstellend debuutseizoen verwacht Bosz veel meer van zichzelf en zijn spelersgroep. "In voorbereidingswedstrijden en op trainingen heb ik al meer stabiliteit gezien. We zijn veel beter. Spelers met de ervaring van Lacazette gaan ons helpen. Daarom is hij ook mijn aanvoerder voor dit seizoen."