Transfernieuws

'Braithwaite accepteert gebrek aan speeltijd en wacht op zijn geld bij Barcelona'

'Braithwaite accepteert gebrek aan speeltijd en wacht op zijn geld bij Barcelona'

03-08-2022 08:44 Laatste update: 08:45
1

Martin Braithwaite laat zich voorlopig niet gekmaken in de zoveelste transfersoap van FC Barcelona. De Catalanen willen de centrumspits van de hand doen, maar de Deen vertrekt alleen voor het salaris dat hij nu in Catalonië ontvangt. 

Dat schrijft Mundo Deportivo. Braithwaite werd enkele weken geleden nog in verband gebracht met een vertrek naar Ajax. Het contract van Braithwaite loopt pas in 2024 af en de Deen is voorlopig niet van plan te vertrekken, ondanks het gebrek aan speeltijd met het oog op het WK in november. Trainer Xavi Hernández liet Braithwaite al in mei weten dat hij geen deel uit zou gaan maken bij de basiself en liet de speler thuis toen Barça naar de Verenigde Staten ging voor de voorbereidingstour. 

Volgens de krant hebben onder meer Getafe CF en Celta de Vigo geïnformeerd naar de spits, maar Braithwaite wisselt alleen van club als het salaris van Barça kan worden evenaard. Inmiddels zijn er ook aanbiedingen uit Saoedi-Arabië gekomen, maar de Deen wil alleen naar een topclub in een topcompetitie en ziet het sportieve plaatje van 'de zandbak' niet zitten.