Breaking news

Mogelijke tegenstanders PSV bekend: Geen Schmidt, maar Belgische of Schotse ploeg

Mogelijke tegenstanders PSV bekend: Geen Schmidt, maar Belgische of Schotse ploeg

02-08-2022 12:26 Laatste update: 12:30

PSV moet eerst nog afrekenen met AS Monaco, maar dinsdagmiddag is bekend geworden wie in potentie de volgende tegenstanders in de Champions League play-offs kunnen worden. Mochten de Eindhovenaren als sterkst uit de strijd komen tegen de Fransen, dan wacht Rangers FC of Union Sint-Gilles.

Dat was het resultaat van de loting die dinsdagmiddag in Zwitserland plaatsvond. Er zijn twee scenario’s mogelijk voor PSV: of er wordt een trip gemaakt naar het Schotse Rangers van Giovanni van Bronckhorst, of de Belgische sprookjesploeg Union Sint-Gilles wordt de tegenstander.

Twee lastige tegenstanders, maar ergens zal PSV toch in de handen wrijven. Het Benfica van Roger Schmidt behoorde namelijk ook tot de opponenten die konden worden geloot. Dat scenario heeft zich dus niet voltrokken, en dus hoeft de kersvers Johan Cruijff Schaal-winnaar niet bang te zijn voor de Portugezen.

Dinsdag zal er eerste en goede uitgangspositie moeten worden verworven tegen Monaco. Het duel begint om 20.00 in het Stade Louis II, waarna de Monegasken een week later op bezoek mogen in Eindhoven.