Nieuws

Voorlopig geen Bassey bij Ajax: KNVB schorst verdediger voor twee duels

Voorlopig geen Bassey bij Ajax: KNVB schorst verdediger voor twee duels

01-08-2022 15:44

Het eerste Ajax-optreden van Calvin Bassey in de finale van de Johan Cruijff Schaal krijgt voorlopig geen vervolg. De verdediger is na zijn rode kaart voor drie wedstrijden geschorst door de KNVB, waarvan één voorwaardelijk. 

Bassey viel in de tweede helft in bij de Amsterdammers, maar zijn optreden duurde niet lang. De linkspoot kreeg eerst een gele kaart voor een stevige tackel op Ismael Saibari. Na tussenkomst van de VAR trok scheidsrechter Dennis Higler een rode kaart. De KNVB heeft de verdediger nu geschorst voor drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. De duurste verdedigende aankoop van Ajax ooit moet daardoor de duels met Fortuna Sittard (uit) en FC Groningen (thuis) missen, meldt de voetbalbond. Op 21 augustus kan Bassey zijn Eredivisie-debuut maken tegen Sparta.

Ajax betaalde deze zomer 22 miljoen euro om Bassey over te nemen van het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst. De Engelse Nigeriaan speelde ook in de jeugdopleiding van Leicester City. De centrale verdediger annex linksback speelde tot op heden zes interlands voor Nigeria.