Nieuws

Cambuur zwaait Kallon uit die voor financiële zekerheid kiest met stap naar China

Cambuur zwaait Kallon uit die voor financiële zekerheid kiest met stap naar China

28-07-2022 13:50

Issa Kallon neemt afscheid van SC Cambuur. De pijlsnelle aanvaller kiest voor financiële zekerheid door voor een overgang naar het Chinese Shanghai Port te kiezen.

Zaakwaarnemer Menno Groeneveld van Pure Sportsmanagement bevestigt aan VoetbalPrimeur dat de transfer een done deal is. Kallon gaat een veelvoud opstrijken van het salaris dat hij een Leeuwarden verdiende. In tegenstelling tot winter, pakt hij zijn kans op de transfer in deze zomer wel. De aanvaller kon een half jaar geleden naar het Turkse Konyaspor, maar Cambuur liet hem destijds niet gaan vanwege de betalingsvoorwaarden die de club voorstelde.  

Omdat Kallon uit zijn contract is gelopen, houden de Friezen niets aan de transfer over. De club hoopte zijn contract nog te kunnen verlengen, maar die hoop was tevergeefs. De 26-jarige buitenspeler kwam in zijn loopbaan uit voor Vitesse, FC Utrecht, FC Emmen en Cambuur. Bij laatstgenoemde club was hij vijf jaar actief en beleefde hij afgelopen seizoen een uitstekend jaar. In 32 wedstrijden was hij vijf keer trefzeker en gaf hij negen assists.