Nieuws

Bosz en Lacazette lijnrecht tegen over elkaar: 'Spits gesteund door ploeggenoten'

Bosz en Lacazette lijnrecht tegen over elkaar: 'Spits gesteund door ploeggenoten'

27-07-2022 10:30

Peters Bosz stond afgelopen week lijnrecht tegenover Alexandre Lacazette, meldt het Franse Foot Mercato. Een tactisch meningsverschil lag ten grondslag aan de discussie tussen de coach en de sterspeler van Olympique Lyon.

Aanleiding voor de confrontatie was het niet opvolgen van instructies van Bosz door Lacazette. De Nederlander zou zijn spits gevraagd hebben om zich vast aan één positie te houden, wat hij vervolgens niet deed. Toen Bosz hem hiermee confronteerde, zou Lacazette van zich af hebben gebeten. 'Hij kreeg de steun van zijn ploeggenoten', zo klinkt het.

Binnen de spelersgroep heersen er twijfels over de tactische instructies en de spelopvatting van de coach, schrijft Foot Mercato. Toch moet er niet te zwaar worden getild aan de woordenwisseling tussen Lacazette en Bosz. 'Het was niets overdreven, maar ook niet onbelangrijk.'

Lacazette keerde deze zomer terug bij Les Gones nadat zijn contract bij Arsenal afgelopen was. Na de nederlaag tegen Willem II (5-0 nederlaag), trof de international van Frankrijk wel doel tegen Feyenoord (0-2 zege). Die overwinning was een welkome opsteker voor Bosz, nadat daarvoor ook het oefenduel met RCS Anderlecht verloren was gegaan.