Transfernieuws

Zirkzee ziet concurrentie toenemen: Bayern betaalt 28 miljoen voor Tel (17)

Zirkzee ziet concurrentie toenemen: Bayern betaalt 28 miljoen voor Tel (17)

26-07-2022 13:25 Laatste update: 13:28

Bayern München heeft de transfer van Mathys Tel van Stade Rennes afgerond. Der Rekordmeister betaalt - volgens onder meer Fabrizio Romano - een bedrag van maximaal 28,5 miljoen euro voor het zeventienjarige toptalent.

De Fransman staat te boek als één van de grootste beloften van de wereld en was daarom een gewild doelwit van meerdere Europese topclubs. "FC Bayern is een van de beste teams ter wereld", verklaart Tel zijn keuze op de clubsite. "Ik kijk erg uit naar deze geweldige uitdaging en zal alles geven voor deze club. De gesprekken met Hasan Salihamidžić (sportief directeur, red.) en de verantwoordelijken bij FC Bayern maakten veel indruk op me. Dat deed me al snel beseffen dat ik heel graag naar München wilde."

Ondanks het feit dat de jongeling nog maar tien wedstrijden speelde op het hoogste niveau van Frankrijk, is Bayern bereid flink de portemonnee te trekken. Zijn statistieken in dienst van de Franse nationale jeugdelftallen O17 en O18 zijn uitstekend: tien goals in vijftien wedstrijden. Onlangs liep trainer Julian Nagelsmann al vooruit op de komst van de tiener. "Hij kan zich ontwikkelen tot een speler van wereldklasse. Ik denk dat hij ooit veertig doelpunten zal maken. Hij is geen één-voor-één vervanger voor Lewy - dat is normaal op die leeftijd. Misschien kan hij dit seizoen tien doelpunten maken, daar zouden we heel blij mee zijn."

Bayern München is tot dusver bijzonder slagvaardig op de transfermarkt. De Duitsers verwelkomden in een eerder stadium al Noussair Mazraoui, Ryan Gravenberch, Matthijs de Ligt en Sadio Mané. Tegenover de komst van het kwartet aan spelers stond het vertrek van Robert Lewandowski naar Bayern München.