Transfernieuws

'Chelsea lijkt slag om begeerde verdediger te winnen, Barcelona mist de financiën'

'Chelsea lijkt slag om begeerde verdediger te winnen, Barcelona mist de financiën'

22-07-2022 15:48

Chelsea lijkt de strijd om Jules Koundé in te lijven te winnen van FC Barcelona. De Catalaanse club doet er alles aan de centrale verdediger naar de Primera División te halen, maar beschikt niet over dezelfde financiële middelen als Chelsea en geeft zich bijna gewonnen. 

Dat meldt Jacob Steinberg van The Guardian. Barcelona en Chelsea zijn al lange tijd in een strijd verwikkeld om de Fransman in te lijven. Donderdag zou Koundé eerst niet mee gaan met Sevilla op trainingskamp in Portugal, maar op verzoek van Barcelona deed de verdediger dit alsnog, tot grote ontzetting van Chelsea. The Blues hebben namelijk al een bod van 65 miljoen euro liggen voor de centrale verdediger en is met Sevilla zelf al akkoord. Op persoonlijk vlak met de speler ontbreekt echter nog wel een handtekening. 

Barcelona verkocht onlangs nog vijftien procent van de televisierechten en heeft daardoor een kapitaalinjectie van 300 miljoen euro ontvangen om de recente transfers mee te betalen. The Guardian meldt nu echter dat Barcelona toch niet over de financiële middelen beschikt om de verdediger te verleiden en staat op het punt de strijd op te geven. Chelsea zoekt al langere tijd naar een centrale verdediger en kreeg al nee op het rekest voor Matthijs de Ligt en Nathan Aké.