Nieuws

Ten Hag hoopt op meer tempo in het aankoopbeleid: 'We hebben meer opties nodig'

Ten Hag hoopt op meer tempo in het aankoopbeleid: 'We hebben meer opties nodig'

22-07-2022 08:45

Erik ten Hag beleefd tot nu toe een uitstekende voorbereiding met Manchester United, maar is nog altijd niet tevreden met de kwaliteit van de selectie. De Nederlandse manager wil meer opties om uit te kiezen, klinkt het op een persconferentie.

Met Tyrell Malacia, Christian Eriksen en Lisandro Martínez werd er al een trio aan versterkingen binnengehaald, maar dat is nog niet voldoende volgens Ten Hag. "We hebben Eriksen aangetrokken voor het middenveld, daar zijn we heel blij mee. En ja, ik ben ook heel blij met de prestaties van onze middenvelders en aanvallers op dit moment."

Ondanks dat hij tevreden is over de al gedane aankopen, moet er met het oog op het drukke programma nog meer bij. "Ik weet dat we dit seizoen veel wedstrijden spelen en het WK is er, dus we hebben meer opties nodig. Je hebt niet alleen een goed team nodig, maar ook een goede selectie om de juiste resultaten te behalen aan het einde van het seizoen. Daarom moeten we ons nog verder versterken. We kijken rond, maar het moeten wel de juiste spelers zijn."

Eén van de beoogde versterkingen kan je inmiddels wel invullen. United zou Frenkie de Jong dolgraag contracteren, maar in hoeverre dat realistisch is, is nog maar de vraag. De Nederlander prefereert nog altijd een langer verblijf bij zijn huidige club FC Barcelona. Daarnaast zou de naam van Ajacied Antony nog altijd rondzingen op Old Trafford.

Ronaldo, Sancho en Rashford

Of Cristiano Ronaldo komend jaar deel zal uitmaken van de United-selectie, is een groot vraag teken. De Portugese nummer zeven heeft zijn zinnen gezet op de Champions League, maar dat is dit jaar niet mogelijk bij de Engelse grootmacht. Ten Hag wil hem in Manchester houden. "Zorgwekkend is niet het juiste woord, ik focus mij op de spelers die hier zijn. Zij doen het erg goed en verkeren in goede conditie. We zullen hem (Ronaldo, red.) inpassen."

De een zijn dood, is de ander zijn brood. Dat spreekwoord laat Anthony Martial wellicht op een tegeltje zetten na deze voorbereiding. De Fransman, die ooit als groot talent van AS Monaco werd gehaald, is bezig aan een sterke voorbereiding. Dat geldt ook voor Jadon Sancho en Marcus Rashford, die hun draai gevonden lijken te hebben. "Zij hebben een heel goede connectie samen, daar heb je als manager geluk mee. Ze hebben wapens. Dat moeten we verbeteren en ontwikkelen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!