Nieuws

Bakayoko spreekt zich uit na aanhouding met getrokken pistolen: 'Ze gingen te ver'

Bakayoko spreekt zich uit na aanhouding met getrokken pistolen: 'Ze gingen te ver'

20-07-2022 08:32

AC Milan-middenvelder Tiémoué Bakayoko heeft via Instagram gereageerd op zijn onterechte aanhouding door de Italiaanse politie, waarbij zelfs pistolen werden getrokken. De Fransman stelt dat vergissingen maken menselijk is, maar plaatst vraagtekens bij het gebruikte geweld.

Op 3 juli werd Bakayoko door de Italiaanse politie ten onrechte aangezien voor een verdachte die betrokken zou zijn geweest bij een schietpartij die even daarvoor in de buurt had plaatsgevonden. Zijn groene shirt paste in het beeld van het signalement dat uitging. Met getrokken pistolen werd Bakayoko vervolgens gefouilleerd, waarna een derde agent toesnelde en zag dat het om de AC Milan-speler ging en niet de verdachte.

"De autoriteiten van Milaan hebben onlangs gecommuniceerd dat het een fout van de politie was en dat ze zich dat destijds realiseerden", zegt de hoofdrolspeler nu zelf in een video op zijn Instagram-pagina. "Vergissen is menselijk, daar heb ik geen probleem mee. Aan de andere kant heb ik wel een probleem met de manier waarop en de gebruikte methode. Ik denk dat het verder ging dan nodig was. Waarom hebben ze niet gewoon een normale controle gedaan? Ze hadden de voertuigpapieren kunnen vragen en gewoon kunnen communiceren."

Bakaoko werkte mee tijdens de aanhouding. "Op de video die online circuleert, zien we niet alles", zegt hij. "Het is het rustigste gedeelte van alles wat gebeurde. Ik merkte dat ik het pistool op een meter afstand van me had. Ze brachten duidelijk ons leven in gevaar, ongeacht de redenen die hen daartoe brachten."

Bakayoko