Nieuws

De Friese kassa rinkelt: Heerenveen houdt wat over aan transfer van Thorsby

De Friese kassa rinkelt: Heerenveen houdt wat over aan transfer van Thorsby

19-07-2022 15:00

Morthen Thorsby gaat de Serie A verlaten voor de Bundesliga. De Noor vertrekt bij Sampdoria en gaat aan de slag bij 1. FC Union Berlin. Dat is goed nieuws voor sc Heerenveen. De Friezen hebben nog altijd recht op een deel van de transfersom.

Met de transfer is zo’n 3,5 miljoen euro gemoeid voor Thorsby, die drie seizoenen bij Sampdoria speelde. De Noorse middenvelder vertrok destijds naar Italië nadat hij vijf seizoenen het shirt van Heerenveen droeg.

In Friesland zullen ze ongetwijfeld in de handen wrijven. Thorsby vertrok in het verleden nog op transfervrije basis, maar levert nu toch nog wat op. Het bedrag dat op rekening verschijnt is een solidariteitsbijdrage, maar die is toch nog 90.000 euro. Technisch manager Ferry de Haan is blij met het extra centje. "Het is geen enorm bedrag, maar dat maakt ook niet uit. Het is altijd mooi meegenomen", aldus De Haan tegenover de Leeuwarder Courant.

De transferinkomsten van Heerenveen blijven op deze manier toch met kleine stapjes groeien. Eerder werd er al iets verdiend door de transfers van Jens Odgaard (AZ), Sven Botman (Newcastle United) en Michel Vlap (FC Twente).