Transfernieuws

Oud-PSV'er Mvogo zet carrière voort in Ligue 1: 'Dit project is erg interessant'

Oud-PSV'er Mvogo zet carrière voort in Ligue 1: 'Dit project is erg interessant'

13-07-2022 21:47 Laatste update: 14-07-2022 08:49

Yvon Mvogo vervolgt zijn carrière in de Ligue 1. De keeper, die de afgelopen twee seizoenen op huurbasis voor PSV uit kwam, heeft een contract getekend bij FC Lorient.

De Zwitser heeft voor twee jaar getekend bij de nummer zestien van het voorbije seizoen in Frankrijk. "Het project dat FC Lorient mij heeft aangeboden is erg interessant", zegt Mvogo op de site van zijn nieuwe werkgever. "Ik kijk uit naar het avontuur. Met mijn ervaring wil ik de club helpen om haar doelen te bereiken."

Bij PSV was Mvogo nooit helemaal onomstreden. De doelman ging herhaaldelijk in de fout in zijn eerste seizoen, waarna Joël Drommel werd aangetrokken. Toen ook de Nederlandse keeper veelvuldig blunderde, kreeg de RB Leipzig-huurling zijn plek onder de lat terug. Uiteindelijk kwam hij tot 54 officiële duels namens de Brabanders.

Via zijn eigen Twitter-pagina neemt Mvogo afscheid van de PSV-supporters. 'Het was een eer om dit shirt te dragen. Het was geweldig om jullie als fans te hebben en het was fantastisch om Eindhoven mijn thuis te noemen, schrijft de goalie onder meer.