Transfernieuws

'Terugkeer naar De Graafschap lonkt voor Benschop na komst van Yilmaz'

'Terugkeer naar De Graafschap lonkt voor Benschop na komst van Yilmaz'

11-07-2022 18:25

Het verblijf van Charlison Benschop bij Fortuna Sittard lijkt tot een half jaar beperkt te blijven. De aanvaller kan terugkeren bij zijn voormalig werkgever De Graafschap, meldt Voetbal International.

In de winterstop streek Benschop neer in Sittard en tekende hij een contract voor anderhalf jaar. Onder Sjors Ultee komt de spits amper in actie en met de sensationele transfer van Burak Yilmaz lijkt zijn perspectief op speelminuten alleen maar kleiner te worden. Bij de Superboeren lijkt de kans daarop aanzienlijk groter.

De Keuken Kampioen Divisie-club zit verlegen om aanvallende versterkingen. De tienvoudig international van Curaçao kwam in de tweede helft van 2018/19 uit voor De Graafschap. Ondanks vijf treffers in achttien wedstrijden degradeerden de Achterhoekers uit de Eredivisie. Vervolgens stapte Benschop over naar FC Groningen.

Volgens VI sprak de club al eerder met Mario Bilate (30) en Reda Kharchouch (26) over een transfer. Laatstgenoemde lijkt geen trek te hebben in een transfer naar De Graafschap en zet in op het spelen van Eredivisie-voetbal.