Transfernieuws

Roda JC heeft transfernieuws: ervaren verdediger keert terug naar Nederland

Roda JC heeft transfernieuws: ervaren verdediger keert terug naar Nederland

11-07-2022 17:25

Roda JC heeft Nils Röseler verwelkomd als defensieve versterking. De dertigjarige centrumverdediger heeft zijn krabbel gezet onder een contract tot medio 2025, met de optie op  nog een seizoen.

De mandekker wordt overgenomen van FC Ingolstad - uitkomend in de Tweede Bundesliga - voor een onbekende transfersom. Röseler kwam in de jeugd uit voor FC Twente en vertrok vervolgens naar VVV-Venlo. Bij de Venlonaren speelde hij, op een uitstapje naar het Duitse Chemnitzer FC na, tot 2020. Vervolgens vertrok hij naar SV Sandhausen. In totaal speelde de Duitser meer dan 340 duels op profniveau, waarvan 132 in de Eredivisie. 

De komende seizoenen is de stopper dus weer actief in Limburg. "Roda JC is een mooie club, met een enorm fanatieke achterban", reageert Röseler via de officiële kanalen op zijn overstap. "Dat heb ik in de duels die ik met VVV-Venlo tegen Roda JC speelde duidelijk gemerkt. "Ik heb een aantal goede gesprekken gehad met Jurgen Streppel. Tijdens deze gesprekken werd het voor mij al snel duidelijk dat de club de ambitie heeft om terug te keren naar het hoogste niveau in Nederland. Hopelijk kan ik mijn steentje daaraan bijdragen."