Transfernieuws

Go Ahead Eagles heeft weer beet en haalt transfervrije verdediger bij ADO op

Go Ahead Eagles heeft weer beet en haalt transfervrije verdediger bij ADO op

05-07-2022 10:35

Jamal Amofa heeft ADO Den Haag verlaten voor een avontuur bij Go Ahead Eagles. De centrumverdediger stapt op transfervrije basis over na afloop van zijn contract bij de residentieclub.

Juist nadat ADO in het voorjaar bekendmaakte de verbintenis van Amofa niet te verlengen, groeide hij uit tot onbetwiste basiskracht. Vervolgens startten supporters een charmeoffensief richting de clubleiding om de mandekker een nieuw aanbod te doen, maar zo ver kwam het niet.

Nu is de keuze van Amofa dus gevallen op een avontuur bij Kowet. Bij de Deventer formatie gaat hij spelen in de Eredivisie. "Afgelopen seizoen heb ik veel speelminuten gemaakt in de Keuken Kampioen Divisie. Het was een leerzaam jaar waarin ik mezelf goed heb kunnen ontwikkelen", zegt hij op de site van zijn nieuwe werkgever.

Afgelopen beleefde afgelopen seizoen zijn grote doorbraak en kwam tot 35 wedstrijden in de hoofdmacht van ADO. In de play-offs hadf hij elke wedstrijd een basisplek. "Zijn fysieke kracht – maar ook zijn rust aan de bal – zijn sterke punten", licht technisch manager Paul Bosvelt de transfer toe.