Breaking news

VI brengt update: Potter heroverweegt Ajax, beide partijen hebben meerdere opties

VI brengt update: Potter heroverweegt Ajax, beide partijen hebben meerdere opties

24 april - 20:02 Laatste update: 20:07

Ajax is weer met Graham Potter in gesprek over een mogelijke functie als hoofdtrainer. Dat nieuws bracht ESPN woensdagavond naar buiten en werd even later kracht bijgezet door Voetbal International. Potter zal mogelijk vanavond al in de Johan Cruijff ArenA aanwezig zijn om de thuiswedstrijd tegen Excelsior bij te wonen.

"Het lijkt erop dat Ajax werk maakt van de trainer van volgend jaar. Ajax zou zeer serieus spreken met Graham Potter. Sterker nog, hij zou vandaag of morgen zelfs al in Amsterdam zijn. Misschien zien we hem straks wel al op de tribune", aldus Willaert in ESPN Vandaag.

Potter werd eerder al in verband gebracht met Ajax, maar toen zou de interesse in verband met de schorsing van algemeen directeur Alex Kroes zijn afgeketst. VI schrijft dat Ajax gesprekken voerde met meerdere kandidaten, waarbij de keuze op Potter viel. De gesprekken gingen de goede kant op, maar door de situatie rondom Kroes weigerde de Engelsman in eerste instantie.

'Vanuit Potters kamp klinkt nu dat Ajax gevraagd heeft of hij zijn beslissing zou willen heroverwegen en zodoende zijn beide partijen weer met elkaar in gesprek geraakt', vervolgt het weekblad. 'Het lijkt erop dat Potter meerdere opties heeft, terwijl Ajax ook andere serieuze mogelijkheden in kaart gebracht heeft. Mochten de gesprekken alsnog stranden, dan kan Ajax snel doorschakelen.'

Ook over Kroes lijkt er binnenkort nieuws te komen. Donderdag wordt door de leden gestemd oveer zijn eventuele aanblijven. Michael van Praag, als voorzitter van de raad van commissarissen, en Kroes zelf zullen daarbij aanwezig zijn. Van Praag zal proberen uit te leggen waarom Kroes weg moet, Kroes probeert zichzelf te verdedigen. Als de RvC de leden niet kan overtuigen, zou het kunnen zijn dat het besluit om Kroes te ontslaan moet worden heroverwogen. Doet Van Praag dat niet, dan zal de RvC zelf mogelijk moeten vertrekken.