Nieuws

Pastoor vertelt: deze andere rol binnen de voetbalwereld ambieert de Almere-coach

Pastoor vertelt: deze andere rol binnen de voetbalwereld ambieert de Almere-coach

24 april - 18:13

Afzwaaiend Almere City-trainer Alex Pastoor staat mogelijk aan de vooravond van zijn laatste maanden als coach in het betaalde voetbal. Na een succesvolle periode waarin hij De Zwarte Schapen voor het eerst naar de Eredivisie loodste en bijna zeker lijfsbehoud heeft gerealiseerd, overweegt Pastoor om het trainersvak definitief vaarwel te zeggen.

"Ik heb nog nooit zo lekker gewerkt als hier", verklaarde Pastoor in een gesprek met ESPN. Zijn overweging om te stoppen is ingegeven door de impact van zijn werk op zijn persoonlijk leven. "Het heeft veel meer te maken met hoe ik het vak besef en welk beroep ik op mezelf en mijn gezin doe."

Tijdens een gesprek met het Algemeen Dagblad lichtte Pastoor toe wat hem nog meer aantrekt in de voetbalwereld, buiten het directe trainerschap. Hij ziet voor zichzelf een rol weggelegd in het begeleiden van voormalige topvoetballers die de stap naar het trainerschap hebben gezet. "Wat mij bijvoorbeeld heel interessant lijkt, is het begeleiden van trainers die heel hoog hebben gevoetbald en zich ergeren aan spelers zoals ik er in mijn tijd ook eentje was", legde hij uit. De voormalig coach van onder meer Excelsior, AZ, NEC en Sparta Rotterdam wil hen helpen te begrijpen hoe ze een team effectief kunnen sturen.

Pastoor sprak ook over de persoonlijke voordelen die een leven buiten de hectische voetbalwereld met zich mee kan brengen. "Het is wel leuk om het vooruitzicht te hebben dat ik op 31 augustus de verjaardag van mijn zoon kan vieren en op 31 januari mijn trouwdag. Dat zijn normaal altijd data van de laatste dagen van de transferperiode."

Ondanks de mogelijke veranderingen blijft Pastoor gedreven. "In mij brandt altijd het vuur. En ik ben geen stilzitter", bevestigde hij.