Nieuws

Ten Hag moet mogelijk inleveren: hoeveel salaris is hij kwijt bij het mislopen CL?

Ten Hag moet mogelijk inleveren: hoeveel salaris is hij kwijt bij het mislopen CL?

24 april - 14:30

Erik ten Hag moet hoogstwaarschijnlijk een deel van zijn salaris inleveren bij Manchester UnitedThe Red Devils liggen niet op koers voor de Champions League en dat kan de manager opbreken. Hoe zit het precies en hoeveel procent moet hij inleveren? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Het is onrustig rondom Ten Hag. Man United bereikte de FA Cup finale door Coventry City via strafschoppen uit te schakelen, maar na afloop ging het alles behalve over de finaleplaats. De formatie van Ten Hag gaf een 3-0 voorsprong uit handen en ook het handelen van Antony kreeg na afloop veel kritiek. Daarop besloot de trainer de keiharde Engelse pers aan te vallen in zijn persconferentie. Die vroegen om zijn ontslag. In de Premier League gaat Manchester United buiten de top vier eindigen en dus zal hij volgend seizoen geen Champions League spelen. Daarmee zal Ten Hag een dief van zijn eigen portemonnee worden.

Hoeveel salaris moet Ten Hag inleveren bij het mislopen van de Champions League?

'Erik ten Hag kan een salarisverlaging tegemoet zien als hij zich dit seizoen met Manchester United niet kwalificeert voor de Champions League', schrijft ESPN. Volgens verschillende bronnen kan Ten Hag uitkijken naar een korting op zijn inkomen. 'Engelse bronnen melden aan ESPN dat Ten Hag maar liefst 25% minder gaat verdienen zonder Champions League-kwalificatie.'

Dat is niet het enige probleem wat de manager heeft, want het kan zomaar zijn laatste seizoen op Old Trafford zijn. 'Ten Hag staat onder grote druk bij Manchester United. Hoewel de voormalig Ajax-trainer zich met de Engelse grootmacht recentelijk plaatste voor de FA Cup-finale, is er veel onvrede over de sportieve prestaties van Manchester United in de competitie. Naar verluidt is de nieuwe eigenaar, Sir Jim Ratcliffe, zelfs de opties voor een opvolger van Ten Hag al aan het onderzoeken.'

Het gat naar Champions League voetbal bedraagt zestien punten voor Manchester United. Aston Villa is de huidige nummer vier, maar ook Tottenham Hotspur maakt nog kans op het ticket. The Red Devils staan momenteel zevende en staan daarmee geheel buiten de Europese tickets. Het winnen van de FA Cup kan dus zeer belangrijk worden of Manchester United überhaupt volgend seizoen in een van de UEFA competities actief is.