Nieuws

Wat zegt Rangnick over een mogelijke overstap naar Bayern München?

Wat zegt Rangnick over een mogelijke overstap naar Bayern München?

24 april - 14:20

Ralf Rangnick staat hoog op het verlanglijstje bij Bayern München, maar de Duitser is nog altijd bondscoach bij Oostenrijk. Toch heeft Der Rekordmeister al contact gezocht met de trainer. Wat zegt Rangnick zelf? VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken op een rij.

Bayern München is druk bezig in hun zoektocht naar een nieuwe trainer. Ondertussen is de club al bij optie c uitgekomen, want zowel Xabi Alonso en Thomas Tuchel besloten nee te zeggen tegen de baan. Daarmee blijven slechts twee andere grote kandidaten over. Rangnick of Roberto De Zerbi moet komend jaar voor de groep staan. Beide trainers zijn nog in dienst, maar toch besloot Bayern contact te zoeken met Rangnick.

Wat zegt Rangnick over het contact met Bayern München?

Het is nog altijd niet zeker over Rangnick ook daadwerkelijk de nieuwe coach gaat worden van Bayern München. Wat wel duidelijk is dat het eerste contact tussen club en coach is gelegd. "Er was contact vanuit Bayern en ik heb de ÖFB hierover geïnformeerd", zegt Rangnick in een interview met het Oostenrijkse medium 90minuten. "We hebben een zeer vertrouwensrelatie. Mijn focus ligt op het Oostenrijkse nationale team. Wij zijn volledig gefocust op het komende EK. Ik voel me hier erg op mijn gemak. Er is op dit moment geen reden om daar intensief en concreet over na te denken."

Toch laat Rangnick de deur wel op een kier staan voor Bayern als hij gevraagd wordt wanneer hij wel over de baan zou gaan nadenken. "Het moment dat Bayern zou zeggen: Wij willen jou. En dan moet ik mezelf afvragen: wil ik dit überhaupt wel? Als ik iets anders wil gaan doen dan zal ik dat eerst bij de ÖFB gaan melden." Daarbij zijn de financiële aspecten niet belangrijk. "Voor mij gaat het om andere dingen: kan ik een verschil maken? Kan ik iets veranderen? Is er een kans om een ​​team te ontwikkelen en succesvol te zijn? Dat is wat mij drijft. Als dat mij niet langer motiveert, is het tijd om met pensioen te gaan."