Nieuws

Vermoedelijke opstelling Ajax: zelfde namen als tegen Twente, maar andere formatie

Vermoedelijke opstelling Ajax: zelfde namen als tegen Twente, maar andere formatie

24 april - 10:27 Laatste update: 10:51

Woensdagavond staat het duel tussen Ajax en Excelsior op het programma in speelronde 31 van de Eredivisie. De Amsterdammers wonnen het laatst gespeelde duel nog van FC Twente en hopen goede zaken te kunnen doen in de strijd om plek vijf, terwijl de Rotterdammers afstand willen nemen van de degradatiezone. Dit is de vermoedelijke opstelling van Ajax.

Naar verwachting gaat Ajax ‘switchen’ van formatie. Trainer John van 't Schip gaf dinsdag tekst en uitleg over hoe hij momenteel naar de selectie kijkt en daarmee benoemde hij zijn omzetting in de rust tijdens het duel met Twente. De oefenmeester zag Ajax met 2-1 winnen in uiteindelijk de 4-3-3 formatie en naar verwachting gaat hij hier tegen kleinere broeder Excelsior ook aan beginnen.

In principe blijven de poppetjes die tegen Twente speelde hetzelfde, maar is er een andere rol weggelegd voor Kenneth Taylor. De middenvelder - die ook al als linker wingback fungeerde - start naar verwachting als aanvallende middenvelder. Mogelijk kan Van 't Schip weer over twee extra krachten beschikken. Steven Berghuis en Jordan Henderson hebben weer meegetraind met de groep, maar een basisplaats lijkt nog onwaarschijnlijk.

Het duel tussen Ajax en Excelsior staat woensdagavond op de planning. Om 21.00 gaat de bal rollen in de Johan Cruijff ArenA.

De vermoedelijke opstelling van Ajax: Rulli; Rensch, Sutalo, Kaplan, Hato; Mannsverk, Van den Boomen, Taylor; Godts, Brobbey, Bergwijn.