Nieuws

'Moreel en financieel dilemma voor PSV, dat som van Dest gaat proberen te drukken'

'Moreel en financieel dilemma voor PSV, dat som van Dest gaat proberen te drukken'

24 april - 09:06

PSV gaat proberen om de transfersom die FC Barcelona voor Sergiño Dest verlangt te drukken, aldus het Eindhovens Dagblad. Het medium meldt dat de Eindhovenaren naar een oplossing zoeken, waar een morele en financiële kant bij komt kijken.

Afgelopen week sloeg het noodlot toe voor Dest. De linksback - die vanaf dag één een vaste waarde is in wat de kampioensploeg van de Eredivisie gaat worden - ging door zijn knie op de training. De blessure van de Amerikaan is dusdanig erg dat hij er naar verwachting negen maanden uit zal liggen en dat is met het oog op de onderhandelingen die PSV met Barcelona voert een lastige zaak.

Volgens het ED is het minimale bedrag dat PSV voor Dest aan Barcelona moet betalen tien miljoen euro, maar is het aannemelijk dat er zal worden geprobeerd om die prijs te drukken. Mocht dat lukken, dan komt er ook nog eens een ander probleem om de hoek kijken. PSV is met Dest in gesprek over zijn salaris, wat flink omhoog zal gaan. De Eindhovenaren zouden de transfersom die het voor de back moet betalen over meerdere jaren af willen schrijven, maar daar hoort dan ook een hoog salaris voor meerdere jaren bij. Mocht Dest niet als de oude terugkeren, dan is hij een hele dure kracht.

PSV heeft in ieder geval alle vertrouwen in Dest. Algemeen directeur Marcel Brands liet zich afgelopen zondag nog bij Studio Voetbal uit over de situatie. "Wij geloven in Sergiño. Het vervolg gaan we nu met alle partijen samen bekijken", klonk het. PSV komt donderdag in actie tegen SC Heerenveen, in een duel wat mogelijk de kampioenswedstrijd gaat worden.