Nieuws

Bezem door de Ajax-selectie: zo gaat de voorhoede naar verwachting op de schop

Bezem door de Ajax-selectie: zo gaat de voorhoede naar verwachting op de schop

24 april - 08:23

Ajax maakt zich wederom op voor een drukke transferzomer. Volgens Voetbal International gaat met name de voorhoede van de Amsterdammers op de schop. Heel veel financiële schade zal er overigens niet worden geleden, klinkt het.

Volgens VI zijn er enkele aanvallers die hun plek bij Ajax zeker zijn. Daar hoort de naam van Brian Brobbey zeker bij. De Amsterdammers willen verder met de spits, al wordt het met het oog op het aankomende EK lastig om hem te behouden, klinkt het. Ook talenten Julian Rijkhoff, Mika Godts en Amourricho van Axel Dongen zijn hun plek in Amsterdam zeker. De jongelingen liggen nog voor meerdere jaren vast.

Bergwijn en Berghuis

Bij de grote Ajax-schoonmaak hoort een mogelijk vertrek van twee vedettes. Volgens het weekblad zullen Steven Bergwijn en Steven Berghuis hun opties bekijken. Van de aanvoerder van Ajax komt dit niet uit de lucht vallen. Bergwijn werd de voorbije transferwindows al in verband gebracht met een vertrek naar West Ham United, Bayern München en zelfs Saudi-Arabië. Ajax hoopt een mooie transfersom te kunnen vangen.

Ook voor Berghuis zou een transfer er wel eens van kunnen komen. De 32-jarige aanvaller heeft nog een éénjarig contract bij de club en werd al in verband gebracht met Besiktas. Volgens VI heeft Berghuis zijn onvrede over het afglijden van de club al eens kenbaar gemaakt in de hoofdstad.

De Mislintat-aankopen

Volgens VI gaan met Chuba Akpom, Carlos Forbs en Georges Mikautadze mogelijk ook drie aankopen van Sven Mislintat vertrekken. Akpom zou niet nog een jaar als bankzitter willen fungeren en staat er naar verluidt goed op in buitenlandse competities. Dat geldt ook voor Forbs, die net als Akpom over een homegrown-status beschikt. 'Het is goed mogelijk dat Ajax na een rampseizoen gewoon nog winst maakt op het tweetal, dat voor een kleine dertig miljoen euro naar Amsterdam kwam', klinkt het.

Mikautadze - die sinds zijn vertrek bij Ajax alweer tien goals heeft gemaakt in de Ligue 1 - gaat zeker vertrekken, weet VI. De Georgiër kan voor tien miljoen worden overgenomen door FC Metz. Wel gaat een delegatie uit Amsterdam binnenkort nog langs in Frankrijk om de status te bespreken. Al met al lijkt de financiële schade zeer beperkt te blijven. 'Het geeft de Amsterdammers weer extra middelen om de financiële gaten door het tweemaal mislopen van de Champions League te dichten en daarnaast gerichte versterkingen voor komend seizoen aan te trekken', luidt de conclusie.