Nieuws

Engelse media keihard voor Ten Hag: dit zeggen de ochtendkranten

Engelse media keihard voor Ten Hag: dit zeggen de ochtendkranten

22 april - 09:35

Erik ten Hag ontsnapte met Manchester United via strafschoppen aan een blamage tegen Coventry City. Een geweldige comeback werd daarmee een halt toegeroepen, maar de roep om een mogelijk ontslag is groter dan ooit in Engeland. Wat schrijven de Engelse kranten? VoetbalNieuws.nl geeft je een overzicht.

Voor Ten Hag en Manchester United leek er 71 minuten lang geen vuiltje aan de lucht te zijn. Aan de hand van Scott McTominay, Harry Maguire en Bruno Fernandes leken The Red Devils op weg naar een simpele zege en de FA Cup finale. Niets bleek minder waar, want Coventry City kwam op geweldige wijze terug. Ellis Simms, Callum O'Hare en Haji Wright zorgden voor de remontada. In de verlening leken The Sky Blues zelfs op weg naar de winst, maar Victor Torp stond net buitenspel. Vervolgens miste Casemiro de eerste strafschop, maar Coventry miste tweemaal. Daarmee werd de finale alsnog gehaald.

Wat schrijven de Engelse media?

'Er is een gapend gat tussen wat Ten Hag wil en waartoe deze spelers in staat zijn, en geen van beide partijen lijkt in staat die afstand te overbruggen', schrijft The Athletic. 'De toekomst van Ten Hag staat nog steeds op het spel, hoewel bij elke club die binnen enkele maanden van CEO, directeur voetbal en technisch directeur zou zijn gewisseld, de manager in een precaire positie zou verkeren. En toen ik zag hoe Ten Hag zijn spelers probeerde aan te moedigen en te verzamelen nadat het winnende doelpunt van Torp werd afgekeurd, voelde het evenzeer als een voorgevoel als als uitstel.'

Manchester Evening News was nog harder voor de trainer. 'Ten Hag moet vertrekken', kopt de krant. 'You're getting sacked in the morning, riepen de Coventry-fans. Erik ten Hag waarschijnlijk niet, maar hij zou het wel moeten doen. Zelfs bij de overwinning was dit een nederlaag voor Ten Hag. De ruggengraatloze prestaties van United na zeventig minuten en de toevallige progressie zouden elk slepend debat over de toekomst van de manager moeten beslechten. Dit was nog veel vernietigender bewijsmateriaal om in het krioelende dossier met de tekst 'Ten Hag out' te deponeren.

Ook de Daily Telegraph denkt dat het snel voorbij gaat zijn voor de huidge Man United trainer. 'Hij lijkt zich niet bewust te zijn van het feit dat hij een dead man walking is. Zijn tijd zit erop. De uitdrukking van Ratcliffe, bracht verbijstering over of een stille schreeuw van wanhoop dat hij ooit de voogdij over zo'n horrorshow had gekregen. Hoewel hij al maanden op de hoogte was van de diepe interne breuklijnen bij United, en hoewel hij de supporters heeft gesmeekt om geduld te tonen, is dit het moment waarop zijn veelgeroemde meedogenloosheid als zakenman naar voren moet komen. Het voelde als de laatste kans voor Ten Hag, die hij op spectaculaire wijze om zeep hielp. Vanaf minuut 71 was het een regelrechte chaos.'